Essay

“Το παιδί (ο Κυριάκος) δεν κάνει …”

By September 29, 2016 February 16th, 2018 2 Comments

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Προσπαθούνε λογής λογής κοντυλοφόροι, ενίοτε και σοβαροί, να φτιάξουν το “ίματζ” του Κυριάκου Μητσοτάκη, να τον εμφανίσουν ως “σοβαρό”, “ηγετικό”, την “ελπίδα για το μέλλον”, αλλά αυτός δεν φτιάχνεται με τίποτα! Όπως είχε πει ο πατέρας του “χαϊδευτικά” για τον Γιώργο Παπανδρέου, “το παιδί δεν κάνει”! Εχει κοντά έναν χρόνο αρχηγός στο πρώην κακήν κακώς κόμμα και νυν παραμάγαζο και το μόνο για το οποίο καυχάται είναι ότι άλλαξε έδρα! Φωτογραφήθηκε κιόλας με τα χέρια σταυρωμένα, καθισμένος σε ένα θρανίο των νέων γραφείων, μία από τις χαρακτηριστικότερες και πλέον κορεσμένες. “εγκζέκιουτιβ στάιλ” πόζες παγκοσμίως. Αν έτσι αντιλαμβάνονται τον εκσυγχρονισμό, υιοθετώντας δηλαδή ξεπερασμένα σχήματα που άλλοι αργά αλλά σταθερά εγκαταλείπουν, τότε η Ελλάς μοιάζει με γκόμενα που ντύνεται στον Δάσκαλο της Φτήνειας! Και ο Κυριάκος εν προκειμένω δεν είναι ο Δάσκαλος, εκπροσωπεί το δεύτερο συνθετικό του ονόματος. Θερμή παράκληση για το καλό σου: άλλαξε αμερικανική εταιρία δημοσίων σχέσεων, αυτή που έχεις είναι για τα μπάζα με τέτοιες συμβουλές που σου δίνει, χειρότερη από εκείνη που είχε ο μακαρίτης ο Εβερτ όταν διασύρθηκε από τον Σημίτη! Είπαμε είναι χαχόλοι οι εναπομείναντες Ελληνες ψηφοφόροι, αλλά όχι και τέτοια βλήματα που να αξίζουν αυτού του επιπέδου τα επικοινωνιακά τεχνάσματα! Ούτε πρώην κομμουνιστική χώρα να ήταν η Ελλάδα, με ελάχιστη εμπειρία στην εξαπάτηση ψηφοφόρων, αφού εκεί δεν υπήρχαν εκλογές για να χάνη ο κόσμος την ήδη χαμένη ώρα του.

Τις προάλλες, αναρωτιόταν δήθεν ο Χωμενίδης (ο συγγραφέας, όχι ο γιος του Χομεϊνί) σε άρθρο του, πώς είναι δυνατόν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να έχη ανακοινώσει μείωση 25% στους φόρους και ο κόσμος να μην έχη βγει στους δρόμους και τις πλατείες, να σαλτοκοπάη από τη χαρά του σαν ζωντόβολο (που είναι). Και απέδωσε το αποκαρδιωτικό αυτό φαινόμενο στην απάθεια! Λες και λίγα αγγούρια έχουνε φάει οι Ελληνες με πιο πρόσφατο του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην ξέρουν τί τους περιμένει όποιος και να βγη! Καλύτερα θα ήταν να είχε υποσχεθεί μείωση 25% στα λαχεία και τα τυχερά παίγνια, εκεί όπου ο σύγχρονος Ελλην κάνει κατάθεση ψυχής, της δικής του και των δικών του, στην προσπάθεια να σώση το σώμα του που είναι φτιαγμένο από πηλό για αυτό και γίνεται λάσπη προς ανοικοδόμηση αυθαιρέτων …

Οσο κι’αν προσπαθούν οι επαγγελματίες νεροκουβαλητές, δεν υπάρχει “σάμπστανς” που λέμε και στο Αμέρικα. Τόσους μήνες παριστάνει τον αρχηγό και πού είναι το επιτελείο του, οι τεχνοκράτες, οι ειδικοί, οι ευφυείς σύμβουλοι, η σκιώδης κυβέρνησή του; ‘Η μήπως θα ψάξη να βρη τις λύσεις όταν εκλεγή; Δεν υπάρχει πλέον περίοδος χάριτος, τόσο για μια κυβέρνηση όσο και μια αξιωματική αντιπολίτευση στις σημερινές συνθήκες! Αν δεν είσαι έτοιμος από χτες, έχεις τελειώσει αύριο. Το παρών έχει πέσει θύμα ενός βεβαρημένου παρελθόντος και ενός ανελέητου μέλλοντος. Στασιμότητα έστω και χάριν της προετοιμασίας, δεν νοείται!

Και μη μου πείτε ότι έχει “σούπερ ρόστερ” το κόμμα για να αντλήση από εκεί στελέχη! Εντάξει, δεν χρειάζεται μεγάλη ευθικρισία για να διαπιστώση και ο πλέον αδαής ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ είναι μαθητευόμενοι μάγοι. Ωστόσο, ψάξτε για έναν έστω καλύτερο στο κόμμα του Κυριάκου και αν τον βρείτε τηλεγραφήστε μου. Η μόνη λύση είναι εξωκοινοβουλευτικοί και μέχρι στιγμής δεν έχει προωθήσει ή ανακοινώσει κάποιο όνομα. Καλείται να αντιμετωπίση τη Ρεάλ Μαδρίτης με την ομάδα της Ξάνθης, χωρίς μάλιστα τη Σκόντα!

Αφήστε και το άλλο, τέτοιας στάθμης αρχηγός πώς μπορεί να πείση σοβαρούς ανθρώπους να πέσουν στον λάκο με τα θηρία; Μπορεί γραφιάς της Στρατολογίας να κουμαντάρη Λοκατζήδες σε συνθήκες ορθοδόξου ή ανορθόδοξου πολέμου; Ποιός θα τον πάρη στα σοβαρά, με τί προσόντα και περγαμηνές θα ηγηθή, δεν αρκεί ότι ο πατέρας του ήταν στρατηγός.

Τη σημαία της εκστρατείας ντοπαρίσματος του Κυριάκου έχει η Καθημερινή η οποία από τη μόνη σοβαρή εφημερίδα που ήταν τείνει να γίνη μια σοβαροφανής Αυριανή. Ας μην ξεχνάνε όμως ένα πράγμα οι “κομισάριοί” της: όποιος θέλει Αυριανή θα πάη στην ορίτζιναλ, δεν θα ψάξη για ιμιτασιόν. Οσο για το ΣΚΑϊ, τί μπορείς να πης για ένα κανάλι με σημαιοφόρο τον Αυτιά; Κόψτε τις μαλακίες, σύντροφοι δεξιοί και γιαλαντζί συντηρητικοί, γιατί τα γραπτά μένουν εν αντιθέσει με τους Κυριάκους και τους Γιωργάκηδες που αλλάζουν με συχνότητα σώβρακου …

Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

2 Comments

  • Ντίνα says:

    Πώς καλέ δεν έχει συνεργάτες; Και ο Άδωνις ο αντιπρόεδρος;

  • Κώστας Α. Αθήνα says:

    Απίστευτο ο Κουρής (αυριανή κόντρα) της Νέας Υόρκης. …
    Τέτοια κατάντια και στο Αμερικα δεν το περίμενα κρίμα…..
    Έχω συνηθίσει να διαβάζω Θεόδωρο Καρυώτη Μιχάλη Ιγνατιου φαίνεται. ….

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine