Essay

Υπάρχει ιδιωτική ασφάλεια για τους εργαζομένους στην ΕΡΤ που μόνο καμμιά 40αριά από δαύτους γνωρίζουν;

By June 12, 2013 February 16th, 2018 No Comments

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Οι αντιδράσεις των «μεγαλοκλασσάτων» της ΕΡΤ όπως και των επωνύμων απομυζησάντων του προϋπολογισμού της με έξωθεν συνεργασίες έχουν ξεπεράσει τα όρια της υπερβολής και αγγίζουν πλέον τον μαγικό υπερρεαλισμό, είδος που δεν υπάρχει αλλά δημιουργούν οι ίδιοι. Για τί ρατσισμούς μιλάνε, χούντες, Πινοτσέτ, φιμώσεις της ελεύθερης έκφρασης κι’όλα τα συναφή για ένα κρατικό κανάλι στα πρότυπα κρατικών μέσων ενημέρωσης πρώην κομμουνιστικών χωρών! Η ΕΡΤ ποτέ δεν ήταν δημόσια τηλεόραση, αλλά κρατική και κόψτε τις μαλακίες τέλος πάντων!

Ο οδυρμός και ο θόρυβος όμως γίνεται και για τον υπαρκτό πλέον φόβο της πιθανότητας να βγουν στο φως σκάνδαλα και λαμογιές από τις οποίες ενδέχεται να φρίξη ο χοντρόπετσος πλέον ελλαδικός λαός. Και απευθύνω ερώτημα-πρόκληση στους «κομισάριους» της ΕΡΤ όπως και τους λοιπούς εκπροσώπους του Τύπου που έχουν υποχρέωση να ερευνήσουν την πληροφορία: Είχαν ή δεν είχαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ πέραν της κρατικής ασφάλισης και ιδιωτική ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την ύπαρξη της οποίας γνώριζαν μόνο καμμιά 40αριά «πρωτοκλασσάτοι»; Για να το κάνω πιο λιανά: οι πληροφορίες μου λένε ότι χρήση αυτής της ασφάλειας, ενώ η ΕΡΤ πλήρωνε για όλο το προσωπικό, έκαναν μόνο οι «διαλεχτοί» ενώ έπαιρναν και τη σχετική μίζα από την ασφαλιστική εταιρεία για να μην αποκαλύψουν την ύπαρξή της στους υπόλοιπους εργαζομένους. ΕΙΝΑΙ ‘Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!!!

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με επιφεφαλής τους «χρυσοφόρους Μήδους» της εσωτερικής νομενκλατούρας έχουν καταλάβει δημόσια περιουσία από όπου μεταδίδουν το “επαναστατικό” πρόγραμμά τους. Φυσική συνέχεια της πρακτικής να παίρνουν με το έτσι θέλω τεχνικό εξοπλισμό του καναλιού εκτός εγκαταστάσεων προκειμένου να κάνουν τα δικά τους «πρότζεκτ» χωρίς βέβαια να πληρώνουν τίποτα στην ΕΡΤ που τόσο αγαπούν. Ιδιος σεβασμός στη δημόσια περιουσία και τη δημοκρατία με τους καταληψίες των πανεπιστημιακών σχολών, τους “αγωνιστές” των τρακτέρ που κλείνουν τις εθνικές οδούς, τους λιγοστούς διαμαρτυρόμενους που καταλαμβάνουν κεντρικούς δρόμους κλπ. Γιατί να περιμένουμε κάτι καλύτερο από τους “άρχοντες” ενός ακόμη φέουδου; Οταν λένε «η ΕΡΤ είναι σπίτι μου» το εννοούν στην κυριολεξία, θεωρούν ότι δικιά τους είναι, ό,τι θέλουν την κάνουν και κανείς δεν πρόκειται να τους την πάρη! Μ’αυτή τη νοοτροπία πορεύτηκαν για τρεις δεκαετίες κι’αυτά τα θέσμια παρέδωσαν στους νεώτερους που με τη σειρά τους ανέβασαν τον πήχυ (καλάμι), προσδίδοντας στην αρπαχτή και τη λούφα τερατώδεις διαστάσεις.

Με τη χθεσινή απόφαση μέσω της οποίας διαφαίνεται ένα απότομο τέλος σ’αυτό το όργιο ευνοιοκρατίας, σπατάλης και κομματικού ολοκληρωτισμού που όμοιός του, επαναλαμβάνω, υπήρχε μόνο στους τηλεοπτικούς σταθμούς πρώην κομμουνιστικών χωρών, βρέθηκαν στην ίδια μοίρα με τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που έχασαν τη δουλειά τους την τελευταία τριετία – τρόπος του λέγειν δηλαδή, διότι άλλο να μένης άνεργος και να είσαι η Στάη, η Τσαπανίδου, ο Παπαδόπουλος, η Μπήλιω (αν και το τελευταίο δύσκολα θα το άντεχε ο κάθε εχέφρων) ή άλλος μεγαλοπληρωμένος του κρατικού κορβανά, κι’άλλο ένας υπαλληλάκος καταστήματος που έκλεισε επειδή «αγωνιστές» μετέβαλαν το κέντρο σε πεδίο μάχης κατ’επανάληψιν. Τώρα λοιπόν τους έπιασε η «ευαισθησία» και ο αγωνιστικός οίστρος! Επί τρία χρόνια οι ίδιοι «υπερευαίσθητοι» σέρβιραν απλόχερα την κυβερνητική προπαγάνδα για το δράμα των άλλων απολυμένων και το έκαναν με φυσικότητα και απόσταση από τα «θύματα» που θύμιζε λοβοτομημένους απαράτσικ, κομμουνιστικούς κομματανθρώπους των πρώην «Λαϊκών Δημοκρατιών». Ηταν οι ευνοημένοι του συστήματος. Τώρα όμως ήρθε η σειρά τους και τους τους κακοφαίνεται, καλούν σε κινητοποιήσεις, απειλούν, βρίζουν, εκτονώνονται βγάζοντας ένα «λαϊκό» προφίλ που είναι ψεύτικο σαν τους ίδιους. Εκτός από μανιώδεις θεατές τουρκικών σήριαλ, δεν πείθουν κανέναν, με το που θα κοπάση η ένταση του φραμπαλά δεν θα τους λυπάται ουδείς!

Μαζί τους και (π)ορδές καλλιτεχνών τε και «καλλιτεχνών», διαφόρων χρυσοπληρωμένων «μυξοκλαψωμούνων» που παρήλασαν από τις κατειλημμένες συχνότητες της ΕΡΤ για να πούνε το μακρύ και το κοντό τους. Ποιός θα έλεγε όχι σε τσάμπα και εύκολη προβολή όπου θα είχαν τη δυνατότητα να βγάλουν το άχτι τους ως Κατίνες που ψοφάνε να βγούνε στο γυαλί για να τις δουν οι γειτόνισσες και το συγγενολόι τους; Μέχρι «ρατσιστική» αποκλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο καθένας μπορεί να πετάξη ό,τι μαλακία θέλει, ο αντίκτυπος στο λαϊκίζον σώμα επί του οποίου ασελγούν βαναύσως και παρά φύσιν για δεκαετίες όλοι αυτοί οι «δημιουργοί», έχει σημασία Πώς λοιπόν να μην βγη ο καθένας για να καταχέση, εννοώ να καταθέση, την «αγωνία» του, αφού η απόφαση αυτή τους κόβει την «δημοκρατικά κατωχυρωμένη» πρόσβαση στο μέλι;

*Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού ΝΕΟ με έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: 1. Εσπευσαν πολλοί εκτός να αντιδράσουν στο κλείσιμο της ΕΡΤ γιατί σου λέει τί θα γίνη με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες; Αυτό είναι το ζητούμενο, ο λαός μπορεί να ζήση ακόμη και χωρίς άρτο μην του αγγίξης όμως το θέαμα και δη το ποδοσφαιρικό! Σου λέει τίποτα άλλο δεν βλέπεται στην ελλαδική τηλεόραση, δημόσια και ιδιωτική, να χάσουμε και το ποδόσφαιρο;

2. Εχει κοινωνιολογικό ενδιαφέρον να δούμε αν όλοι αυτοί οι …άδολοι αγωνιστές της ΕΡΤ που τώρα αφιονίζονται στο “εργατικό” μετερίζι σα να πρόκειται για συναυλία των Πυγξ Λαξ, θα βρίσκονται στις θέσεις τους για την προσφορά “κοινωνικού” έργου όταν θα σταματήση η καταβολή των μισθών τους …

3. Αλλά κι’ο ανεκδιήγητος Μπαμπινιώτης, συνεπής γλύφτης, βγήκε στην ΕΡΤ να εκφράφη τον αποτροπιασμό του για την απόφαση, αλλά φρόντισε να κάνη τις μετάνοιές του στον Σαμαρά αποδίδοντας εμμέσως πλην σαφώς την απόφασή του σε …παραπλάνηση από κακούς συμβούλους!

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine