Essay

Εμείς μένουμε …Νέα Υόρκη!

By June 24, 2015 February 16th, 2018 One Comment

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Επειδή οι προσπεράσεις μάς έχουν εξελίξει και δεν προλαβαίνουν τα αυτιά και τα μάτια μας να προσαρμοστούν στην ηλιγγιώδη στατικότητα της «διαπραγμάτευσης» μεταξύ Ελλάδος και εταίρων, σήμερα θα προκαλέσω τα νεύρα σας με ένα μωσαϊκό σκέψεων γιατί και σε εμένα ο εμπαιγμός της συλλογικής νοημοσύνης έχει φτάσει σε οριακό σημείο και αρνούμαι, έστω και την υστάτη στιγμή, να καταπιώ την κάμηλο όταν μάλιστα μας της σερβίρουν υποτιθέμενοι «βετζετάριαν»!

– Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, αυτοί μάλιστα που έκαναν το λάθος να δηλώσουν τα υψηλά κέρδη τους, πιάνονται εκ νέου …μαλάκες! Θα τους αλλάξουν τα φώτα στη φορολογία, την ίδια στιγμή που η ύφεση μειώνει περαιτέρω την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση στην κερδοφορία. Βάλλονται από δύο πυρά. Πώς θα έρθη άραγε η ανάπτυξη, από τους επαγγελματίες συνταξιούχους ή τους επαγγελματίες συνδικαλιστές; Και εις ανώτερα!

– Πότε είχανε οι “πολιτικοί” αίσθηση του …χρέους για να τη βρούνε τώρα;

– Κι’αυτή η Νέα Δημοκρατία πολιτική θέση: καλύτερη, λέει,  οποιαδήποτε συμφωνία, έστω και κακή, παρά μη συμφωνία! Αντε, να την πάρη το Ποτάμι!

– Ο φόρος 23% στην εστίαση, θα αφορά και στην …Εστία;

– Τελικά, ο πιο ωραίος από όλους είναι ο Κουτσούμπας, κι’όχι μόνον στη φάτσα!  Δεν αμφιταλαντεύεται, δεν πισωγυρίζει, δεν προβληματίζεται, δεν έχει κόκκινες γραμμές, αν και ΓΓ του ΚΚΕ, γενικά δεν έχει άποψη για τίποτα και για κανέναν! Μία είναι η γραμμή και ένα είν’το Κόμμα. Απλά και σίγουρα!

– Λένε κάποιοι ότι ο κ. Τσίπρας ενδέχεται αν αποδειχθή ο Λούλα (πρώην επαναστάτης και πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας) της Ευρώπης. Αν και το εύχωμαι πολύ αμφιβάλω. Με βάση τη δική μας παράδοση και θέσμια, μάλλον …λουλά τον βλέπω να γίνεται με τα σεκλέτια που έχει να τραβήξη εντός της κοινοβουλευτικής του ομάδος!

– Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα! Το δίκαιον είναι να χωριστή η Ελλάς σε δύο τμήματα, Ευρωπαϊκή Ελλάς και σκέτο Ελλάς, όπως ισχύει και με την Τουρκία, όπου λέμε Ευρωπαϊκή Τουρκία εννοώντας την Ανατολική Θράκη με τα νησιά Ιμβρος και Τένεδος. Ετσι, θα είμεθα όλοι ευχαριστημένοι, χώρια που η εθνική μας θα μπορή να πάρη μέρος στα προκριμματικά των Πανασιατικών Αγώνων αφού τα έκανε θάλασσα στην πορεία προς το Πανευρωπαϊκό του 2016!

– Για να καταλάβω, το “Μένουμε Ευρώπη” είναι κατ’αντιδιαστολήν ή καθ’αρμονίαν με το “Μένουμε Ελλάδα” της πρώην ξεΝΕΡΙΤ και νυν ΕΡΤ;

– Να σταματήση το παραμύθι με τις υποτιθέμενες “ανυπολόγιστες” συνέπειες που θα έχη μια επίσημη ελληνική χρεοκοπία για την ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία! Μια χώρα με ψήγματα σοβαρότητας λαμβάνει αποφάσεις στη βάση των συνεπειών που θα έχουν πρωτίστως στο δικό της παρόν και μέλλον! Εάν καταστραφή ελάχιστα πρέπει να την ενδιαφέρη αν θα πάρη κι’άλλους μαζί της …

– Το γεγονός ότι είμαστε θαλασσινός λαός, όπως είπε και ο κ. Τσίπρας προχτές στη Ρωσία, δικαιολογεί εν μέρει και την τάση μας να τα κάνουμε θάλασσα!

– Α, ρε Πάνο Χαρίτο, τον ξεβράκωσες τον Τσακαλώτο! Ευτυχώς που …φορούσες σώβρακο!

– Υπενθυμίζω: άλλο resilient κι’άλλο …ρεζίλι!

*Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: 1) Εάν φας ένα μπωλ παγωμένα κεράσια, μην αναρωτιέσαι μετά γιατί σε έπιασε κόψιμο! Να αναρωτηθής αν δεν σε πιάση …

2) Πριν μερικές μέρες έκραξα τον Πάβλο Ιγκλέσιας, των “Ποδέμος”, γιατί μέχρι κι’αυτός εξαφανίστηκε όταν τον χρειαζότανε ο Τσίπρας.  Σήμερα κι’αφού διαφαίνεται συμφωνία, έσκασε μύτη και έκανε δηλώσεις υπέρ της συμφωνίας χωρίς να γνωρίζη ποια θα είναι αφού δεν έχει κλείσει! Καλά, να μας δουλεύη ο Πούτιν το καταλαβαίνω, αλλά κι’ο Ιγκλέσιας;

One Comment

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine