Essay

Ναί ή Οχι ίσον καταστροφή! Το λιγότερο κακό, δεν είναι καλό!!!

By July 3, 2015 February 16th, 2018 No Comments

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Ενας ιστορικός λαός, όπως ο ελληνικός, αποδεικνύεται εκ νέου τραγικά ανιστόρητος και οδεύει σούμπιτος στη μέγγενη ενός ακόμη ψευτοδιλήμματος με πιθανότερη κατάληξη την καταστροφή, ανεξαρτήτου επιλογής! Μετά το μνημόνιο-αντιμνημόνιο, το Ευρώ ή Δραχμή, τώρα έχουμε το Ναί ή Οχι, το μέσα ή έξω! Ενας βασανιστικός κύκλος φθοράς και διαφθοράς κλείνει, ο λαός καλείται να επιλέξη μεταξύ εκτέλεσης και αυτοκτονίας υπογράφοντας, έτσι ή αλλιώς, το μαρτυρικό τέλος της χώρας του. Εκείνοι που έφεραν τους Ελληνες ενώπιον αυτής της «επιλογής» είναι εγκληματικά κακούργοι ή εγκληματικά ηλίθιοι. ‘Η και τα δύο, η ιστορία θα κρίνη, αλλά εν προκειμένω το αποτέλεσμα θα μετρήση και προβλέπεται επιεικώς καταστροφικό.

Ξυπνήστε, Συνέλληνες, ανοίξτε τα μάτια σας όσο υπάρχει καιρός: μην πάτε στις κάλπες, γυρίστε την πλάτη σε μια διαδικασία-παγίδα, μην υπογράψετε το τέλος σας ως οργανωμένο κράτος και κοινωνία, με τα όποια χάλια της! Η μόνη, αμυδρή, ελπίδα είναι αν ο κόσμος δεν προσέλθη στις κάλπες και κάτω από το 40% των εγγεγραμμένων ψηφίση, ακυρώνοντας έτσι το …δημοψόφισμα. Στο ενάμισυ 24ωρο που απομένει κάντε τον δικό σας αγώνα και καλέστε όσους περισσότερους μπορείτε να μείνουν σπίτι τους! Η τύχη της χώρας είναι στα χέρια σας και δεν θα υπάρξη σωτηρία τη Δευτέρα, άσχετα αν υπερισχύση το ΝΑΙ (στην εκτέλεση) ή το ΟΧΙ (στην αυτοκτονία). Σταματήστε επιτέλους κάθε φορά να μπαίνετε στη διαδικασία επιλογής του λιγότερου κακού! Εφόσον δεν σας προσφέρεται κάτι καλό, πείτε ευχαριστώ, δεν θα πάρω!

Στην ηλιόλουστη Αθήνα όπου βρίσκομαι από προχτές, έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος στο Σύνταγμα για τη «διαδήλωση» του ΟΧΙ, και ήδη έλαβαν χώρα τα πρώτα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και «διαδηλωτών». Λίγο πιο πέρα, ενώπιον του …Καλιβαρβάρου, άλλοι, εξίσου καλοπροαίρετα αφελείς έχουν συγκεντρωθεί νομίζοντας ότι υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ακούγοντας πεφωτισμένες μορφές του δημοσίου (α)λόγου, όπως τον κ. Αλιάγα. Στο σύνταγμα η μεγάλη «ατραξιόν» είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που εκούσια ή ακούσια έγινε ο σύγχρονος δήμιος του λαού για τον οποίο υποτίθεται κόπτεται σε βαθμό χαρακιριού. Στα ραδιόφωνα, τα κανάλια και τις εφημερίδες παρελάζουν μαζικά διάφορα καμμένα βούρλα που βρήκαν την ευκαιρία να «ξαναρίζουν» εκεί που ο κόσμος τα είχε καταδικάσει σε πρόωρη ή καθυστερημένη αποξήρανση. Η οικογένεια Μητσοτάκη, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος,  ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Φώφη Γεννηματά, ο Κώστας Καραμανλής και άλλοι πάλαι ποτέ διαλάμψαντες αστέρες κάνουν τα ενημερωτικά προγράμματα να θυμίζουν ταινίες ζόμπι! Αυτοί είναι οι φιλοευρωπαίοι, αυτοί αντιπροσωπεύουν την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, αυτούς επιστράτευσε το “στρατόπεδο” του Ναι και περιμένει να μας πείση; Μα αυτοί εκπροσωπούν το κακό παράδειγμα! Και να ήθελε καλύτερους συμμάχους το “στρατόπεδο” του Οχι δεν θα μπορούσε να βρη! Η συλλογική και συνολική τους αποτυχία είναι εγγύηση …επιτυχίας από την ανάποδη!

Εχουμε αναλύσει κατ’επανάληψη τους λόγους για τους οποίους Ναί ή Οχι σημαίνει καταστροφή. Το δημοψήφισμα γίνεται όχι για να προσφέρη λύση, αλλά …διάλυση, ούτως ώστε στο χάος που θα προκύψη να καλυφθούν οι ευθύνες αυτών που οδήγησαν τη χώρα σ’αυτό το κατάντημα. Μέχρι και η Ζωή Κωνστανοπούλου χτες το βράδυ με παρέμβασή της στην ΕΡΤ το ομολόγησε άθελά της. «Ναι» θα σημάνη για πρώτη φορά αναγνώριση εκ μέρους του ελληνικού λαού του χρέους όπως και της επώδυνα άστοχης διαδικασίας αποφυγής της χρεοκοπίας. Κι’αυτό είναι μόνο μία παράμετρος. Το Οχι θα δώση στους συνευρωπαίους εταίρους της Ελλάδος που θέλουν διακαώς να την ξεφορτωθούν, το καλύτερο επιχείρημα. Κι’αυτό επίσης δεν είναι η μοναδική παράμετρος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξη ΚΑΛΟ αποτέλεσμα μεθαύριο παρά μόνο για αυτούς που επιθυμούν να βλάψουν τη χώρα!

Ευτυχώς υπάρχει πραγματική επιλογή η οποία δεν είναι Ναι ή Οχι, αλλά πλήρης απόρριψη αυτού του τεχνάσματος μέσω της αποχής. Το γεγονός ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση (όλων των αποχρώσεων) δεν σέβονται καθόλου τον ελληνικό  λαό, μην έχοντάς τον ικανό να ξυπνήση, άφησε ανοικτό αυτό το παράθυρο που αποτελεί πλέον τη μοναδική ελπίδα σωτηρίας.

*Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: 1) O Σταύρος ο Θεοδωράκης όσο πάει και θυμίζει Σαμαρά! Δυστυχώς, ούτε αυτός έμαθε από το κακό παράδειγμα του πρώην πρωθυπουργό, το μεγαλύτερο “επίτευγμα” του οποίου ήταν η ανάδειξη ενός συνονθυλλεύματος του 4% στην εξουσία!

2) Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι αν ο “λαός” ψηφίση ΝΑΙ θα παραιτηθή! Αθελά του ή εσκεμμένα έδωσε στους Ελληνες το καλύτερο κίνητρο για να ψηφίσουν ΝΑΙ!

 

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine