Essay

H Zωή Κωνσταντοπούλου για αρχηγός της ΝΔ!

By November 24, 2015 February 16th, 2018 No Comments

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Η κατάρριψη του ρωσσικού πολεμικού αεροσκάφους εντός, εντός και επί τα αυτά του εναέριου χώρου της Τουρκίας περιπλέκει τα πράγματα στο Συριακό και δεν αποκλείεται να οδηγήση σε κλιμάκωση των εχθροπραξιών βάζοντας για τα καλά στο παιχνίδι τους Τούρκους οι οποίοι ούτως ή άλλως κάθονται σε αναμένα κάρβουνα λόγω Κουρδιστάν. Ο Πούτιν από την άλλη, έχει κάθε λόγο να επιθυμή την επέκταση των εχθροπραξιών διότι έτσι κερδίζει χρόνο στην εξουσία. Οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει εναντίον της Ρωσίας οι χώρες της Δύσεως είναι πλέον επώδυνες και ο ίδιος δεν μπορεί να τις αγνοήση. Οχι τόσο λόγω της δυσαρέσκειας του κόσμου όσο για το γεγονός ότι έχουν στριμωχθεί επικίνδυνα οι ολιγάρχες που τον στηρίζουν. Η συμφωνία μεταξύ τους προβλέπει ότι ο ίδιος παραμένει πρόεδρος όσο είναι καλός για τις «μπίζνες». Σε διαφορετική περίπτωση θα τον φάη κι’αυτόν η μαρμάγκα. Οι Ρώσοι δεν αστειεύονται μ’αυτά τα πράγματα και ο Πούτιν το γνωρίζει πολύ καλά. Οσο λοιπόν κρατούν οι επιχειρήσεις στη Συρία και στον βαθμό που θεωρούνται επιτυχημένες κερδίζει «εξτένσιον» με την ελπίδα ότι αργά ή γρήγορα οι κυρώσεις θα χαλαρώσουν και θα ανοίξη πάλι το πεδίο για τους …ολιγόρχεις του. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πόλεμος προσφέρει διέξοδο σε οικονομικά αδιέξοδα.

Η Ελλάς θα πρέπη με περισσή ψυχραιμία να παρακολουθή τις εξελίξεις όχι μόνο εξαιτίας του μεταναστευτικού που είναι εν πολλοίς αλλά όχι μόνο απόρροια των συγκρούσεων στη Συρία, αλλά κυρίως γιατί ενδέχεται παλαιοί και όψιμοι ρωσσολάγνοι να την παρασύρουν σε λάθος δρόμους, ιδιαίτερα αν η Ρωσσία τα τσουγκρίσει με την Τουρκία. Ανέκαθεν ο «Μόσκοβος» ξεσήκωνε τους Ελληνες κάθε φορά που εξεστράτευε εναντίον των Τούρκων για να τους αφήση στην τύχη τους αργότερα σαν να μην συμβαίνη τίποτα. Η Ρωσσία ό,τι και να κάνη στην περιοχή, αργά ή γρήγορα θα αποτραβηχτή στα όριά της, η Ελλάδα όμως θα μείνη και δεν έχει την πολυτέλεια να εμπλακή σε οποιουδήποτε είδους περιπέτειες με οποιονδήποτε γείτονα. Αν μπορή να επωφεληθή στον τουρισμό κυρίως ή πουλώντας κάποια προϊόντα στη Ρωσσία έχει καλώς. Το πολύ πολύ να ενταθούν και οι πολιτιστικές ανταλλαγές, να γίνη και κανένας φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας α λά Σερβία τη δεκαετία του ’90. Απο’κεί και πέρα χώρος για περιπέτειες δεν υπάρχει, όταν οι μικροί παίζουν στα παιχνίδα των μεγάλων συνήθως τρώνε ξύλο!

Σε ένα άλλο θέμα τώρα, μόλις έμαθα ότι ο χώρος του Γραφείου Τύπου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη εκποιήθηκε για καμμιά δεκαριά εκατομμύρια, λιγότερο από ένα συλλεκτικό Αλφα Ρομέο δηλαδή! Είναι ενδεικτικό της ισοπεδωτικής διάθεσης που κυριαρχεί στην οικονομική «πολιτική» της χώρας και η οποία εγκαινιάστηκε με τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αντί να γίνουν κατά προτεραιότητα και ανάγκες. Η Ελλάδα και η ομογένεια θα στερηθή ενός από τους πλέον αξιοπρεπείς χώρους στην καρδιά του κόσμου για να μπορούν διάφοροι χαραμοφάιδες των ΔΕΚΟ και αρχισυνδικαλιστάδες να παίρνουν σκανδαλωδώς υψηλούς μισθούς! Κρίμα και μη χειρότερα!!!

Αναφορικά με τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, είναι ανάγκη να διοριστή πάραυτα μεταβατικός μεταβατικός (μεταβατικός δηλαδή στον μεταβατικό Μεϊμαράκη, άρα μεταβατικός στο τετράγωνο) αρχηγός, εγγυητής της …κενότητος του κόμματος! Και για να εξασφαλιστή η αμεροληψία του ώστε οι εκλογές, όποτε γίνουν, να διεξαχθούν απρόσκοπτα και χωρίς να κλίνη υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, είναι ανάγκη να προέρχεται από μη δεξιό χώρο. Κατόπιν τούτου, προτείνω η Ζωή Κωνσταντοπούλου να αναλάβη μεταβατική μεταβατική αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μήπως και μπη κάποια τάξη διότι το κάνανε καφενείο για να μην πω τίποτα χειρότερο και σκανδαλιστείτε. Θα τους αλλάξη τα φώτα στους κανονισμούς, θα διορίση και μια δίπτυχη εξεταστική, αφενός για να διακριβωθή αν έχουν σώας τας φρένας κι’αφετέρου σε τί κομπίνες και διαπλεκόμενα χρωστάνε τις «επιτυχίες» τους. Επιπλέον, η Ζωή είναι και καλύτερη από οποιονδήποτε στη ΝΔ να τα βάλη με τον Τσίπρα! Τί άλλο θέλουν; Οσο για τις αριστερές της καταβολές, το κόμμα είναι πολυσυλλεκτικό, όπως είχε πει κι’ο Κώστας ο Καραμανλής. Χώρια που κι’ο Τσίπρας έκανε πρόεδρο τον Πάκη και πήρε για δεκανίκι τον Καμμένο. Στη (Νέα) Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, μόνο μεσοτοιχίες και ντουβάρια!

*Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: 1) Και μετά το φιάσκο στη ΝΔ συζητάνε αν θα υπάρξη δεύτερος …γύρος! Μα πόσο μπορούν να φάνε; Ένας δεν τους φτάνει;;; Εκτός κι αν συντρέξη ο Καραμανλής!

2) Το ξαναλέω: όσοι αρθρογραφούσαν υπέρ του Κυριάκου, εκθειάζοντας τα ηγετικά του προσόντα, θα μπορούσαν να αναφέρουν ΕΝΑ, για δείγμα;

3) Σαν να μην φτάνανε τόσα ρεζιλίκια, βάλθηκε κι’ο Ψινάκης να κάνη αναπαράσταση της Μάχης του Μαραθώνα! Σιγά σιγά θα τον βάλη ο Πούτιν αρχιστράτηγο! Δεν κάνουν αυτόν αρχηγό της ΝΔ; Τουλάχιστον θα προσφέρη πιο επαγγελματικό θέαμα!

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine