Essay

Μετά την παρέλαση, αρχίζει το πανηγύρι!

By April 12, 2016 February 16th, 2018 One Comment

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Πολλές φορές από ετούτο το β(λ)ήμα και αλλαχού, ευχαρίστησα όσους ομογενείς τρέχουν νυχθημερόν για την παρέλαση. Οι περισσότεροι είναι αγνοί πατριώτες, το κάνουν επειδή πιστεύουν ότι έτσι βοηθούν τον Ελληνισμό, δεν έχουν άλλους, ιδιοτελείς λόγους. Αντε να τους βάλη και ο Εθνικός Κήρυξ καμμιά φωτογραφία, το πολύ. Αυτή είναι η μόνη τους ανταμοιβή συν βέβαια τη μεγαλύτερη, να δουν τα αποτελέσματα των κόπων τους να έχουν επιτυχία. Οφείλουμε λοιπόν πρώτα και κύρια σ’αυτούς τους ανθρώπους να μην επιτρέψωμε να ξανασυμβή αυτό που έγινε φέτος για πολλοστή φορά, να καπηλευτή η εθνική αυτή εκδήλωση από το εδώ παραμάγαζο της οικογένειας Μητσοτάκη για να κάνουν τη ΔΩΡΕΑΝ φιγούρα τους! Η κοροϊδία έχει τα όριά της και δεν νομίζω ότι οι ομογενείς μας, επιτυχημένοι σε κάθε τομέα δραστηριοποίησης, έχουν τη διάθεση να τους περνούν – κατ’επανάληψη κιόλας – για κάφρους και ηλίθιους. Ανέχονται πολλά γιατί δεν θέλουν φασαρίες, αλλά υπάρχουν και κάποιες κόκκινες γραμμές που αν αντιθέσει με την ιδεολογία κάποιων, δεν σβήνουν!

Πρώτη δουλειά λοιπόν με το που θα ξανανοίξη η Ομοσπονδία μετά την παρέλαση, είναι να ζητηθούν εξηγήσεις. Ποιός πρότεινε, γιατί τόσο αργά (για να μην δωθή ο χρόνος να υπάρξουν αντιδράσεις) και ποιοί ψήφισαν να προσκληθή πρώτη φορά στην ιστορία και κατά παράβαση κανονισμών ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως της Ελλάδος. Κίνηση, που όπως έγραψα χτες, συνιστά, εκτός των άλλων, ανάμειξη στα πολιτικά ξένης χώρας από μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αμερικανικό οργανισμό. Απλές και καθαρές ερωτήσεις. Κι’αφήστε τους συνωμότες της πλάκας να βγάλουν τα μάτια τους. Διότι όταν έρθη η στιγμή του ξεβρακώματος, να δήτε που θα τα ρίχνη ο ένας στον άλλον και στο τέλος θα την πληρώση ο πρόεδρος Πέτρος Γαλάτουλας διότι εξιλαστήριο θύμα δεν μπορεί να είναι κάποιος από το βαθύ μητσοτακικό παρακράτος! Βέβαια θα του τάξουν λαγούς με …Πετραχήλια για τη θυσία του, αλλά η ξεφτίλα θα του μείνη. Εκτός κι’αν αποφασίση να κάνη το σωστό και να μιλήση δημοσίως για το ποιοί τον εξανάγκασαν, όπως ο ίδιος έχει πει παρασκηνιακώς, να κάνη τον γιο του Μητσοτάκη τελετάρχη.

Αγαπητέ Πέτρο, εσύ έχεις το μαχαίρι πλέον (διότι το πεπόνι το κρατούν άλλοι) και στο χέρι σου είναι να κάνης το καθήκον σου ως άνδρας κατά κύριο λόγο, και ως εκλεγμένος αξιωματούχος κατά δεύτερο. Στο χέρι σου είναι να κόψης τον γόρδιο δεσμό με το μητσοτακικό παραμάγαζο. Οπως έδειξε και ο Μέγας Αλέξανδρος, κάτι που δεν λύνεται επειδή σ’ακολουθούν χέρι ποδάρι, κόβεται. Και με το κόψιμο δεν εννοούμε βέβαια την ευκοίλια. Να τους χέσης δεν φτάνει! Χρειάζεται πλήρης διάρρηξη σχέσεων και απελευθέρωση εκ των δεσμών της κομματοκρατίας. Κάνε και εσύ την επανάστασή σου επιτέλους, να χειραφετηθής, να αποκτήσης αυτόνομη προσωπικότητα, διότι μαζί τους θα είσαι πάντα ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας, ένας ακόμη «εξπένταμπωλ» σαν τους πολλούς που προηγήθηκαν. Ρώτα κάποιους από τους προκάτοχούς σου και θα καταλάβης τί εννοώ…

Ούτε έχει νόημα, Πέτρο, να τα βάζης μαζί μου για να πουλήσης υπηρεσία εκεί που ξέρεις. Πόσο μάλλον που το ΝΕΟ magazine φέτος συνέβαλε ενεργά στην παρέλαση μέσω του κ. Θανάση Χαρμαντζή ο οποίος επί δύο μήνες μάζευε λεφτά και έτρεχε να βοηθήση εδώ και εκεί ασταμάτητα, μαζί με άλλους ομογενείς, για την επιτυχία των εκδηλώσεων κι’όχι για να κάνη το κομμάτι του ο Μητσοτάκης και οι δικοί του! Και επειδή είναι τζέντλεμαν κι’όχι γύφτουλας να χώνεται στα πληρωμένα από άλλους τραπέζια, πλήρωσε και εισιτήριο για τη χοροεσπερίδα στο Χίλτον, τη στιγμή που τόσοι οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα μπήκαν τσάμπα! Ούτε έχεις δικαίωμα σε μια εκδήλωση που δεν είσαι καν υπεύθυνος (σε καμμία δεν ήσουνα, άλλοι τρέχανε σε όλες) να του επιτίθεσαι γιατί άφησε μερικά περιοδικά να τα πάρη ο κόσμος, όπως έγινε με τόσα άλλα έντυπα. Κι’όχι μόνο αυτό, αλλά στο δείπνο μετά την παρέλαση, από όλους του εθελοντές παρόντες, δεν ευχαρίστησες τον Θανάση και την κ. Βαρθόλομος! Ντροπή Πέτρο, αυτά δεν είναι αντρίκια πράματα …

Ολοι είναι πυρ και μανία μαζί σου Πέτρο και σου αξίζει γιατί τα έκανες θάλασσα! Μέχρι και ο κ. Γουρνέλος, ο εξ απορρήτων σου, τα έχει πάρει στο κρανίο γιατί κάνεις ό,τι θέλεις (μάλλον αυτό που θέλουν εκείνοι οι οποίοι σε κατευθύνουν, εκθέτοντας και τους συνεργάτες σου). Μεταξύ της υπηρεσίας σου στον Ελληνισμό και τον παλαιοκομματισμό ψήφισες με τα πόδια ψηλά το δεύτερο. Τώρα ή θα βγης και θα ζητήσης συγγνώμη γονυπετής ή θα μείνης με τη ρετσινιά του λακέ η οποία όπως η δερματοστιξία δεν εξαλείφεται ποτέ!

*Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: 1) Πάει, το πήρανε οι Κινέζοι το λιμάνι του Πειραιά! Να δήτε που θα το σηκώσουν και θα το πάνε στη …Σαγκάη, οι βρωμοιμπεριαλιστές!

2) «Την Ελλάδα θα τη διαλύσουν οι επαγγελματίες Ελληνες»! Β. Ραφαηλίδης

One Comment

  • Prof Asher J Matathias says:

    For years, the annual Greek independence day parade on Fifth Avenue, has been the subject of negative critiques, further exacerbated this year by yet another display of blatant partisanship — harking back to the undistinguished tenure of Petros Galatoulas, the current president of the Federation of Hellenic Societies, as New Democracy’s representative in Astoria’s community of compatriots! Other deficiencies of this prime time event, covered live for two hours on television channel MyNine — through the largesse of Greek-American mogul John Catsimatidis — include declining attendance (enough to consider making the parade a Queens neighborhood extravaganza); installing an independent panel of organizers, and of impeccable character, even considering rescheduling the New York march for May (after all, we already do not observe the formal March 25 date in North America)! Returning to the fraught Greek political landscape, it is unseemly to honor as Grand Marshal an opposition leader, projecting unbecoming favoritism; such distinction(s) is reserved for sitting government officials, however nominally, even dastardly, they are undeserving — the Greek Defense Minister Panos Kammenos, who regularly skewers the polity with his biased, and anti-Semitic comments (along with cousin, and fellow parliamentarian Dimitri), was the honoree at the Tarpon Springs, FL, commemoration. There are many other considerations to feel that pride, compassion, charity, justice, yes, philotimo, have been compromised by the antics of today’s Greeks, in our native land and here; but, that must not demoralize us, people of good will and education, blessed to be living in the liberal democracy of the United States of America. Let us show the path to renewal of material growth, but pointing the way to seize the high moral ground ceded by people of limited expectations and vision.

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine