Essay

Ξεβρακώθηκε μόνος του ο Ράμα …

By November 2, 2018 No Comments

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Αυτές οι κουφάλες, οι “υπερευαίσθητοι” που δεν δέχονται μύγα στο σπαθί τους όταν πρόκειται για την υποτιθέμενη προστασία ατόμων που ανήκουν σε ειδικές ομάδες, γιατί άραγε σιωπούν μετά την ανακοίνωση του αρχιφασίστα πρωθυπουργού της Αλβανίας στην οποία εξέφραζε τη χαρά του(!) για την εκτέλεση από τις διωκτικές αρχές ενός ανθρώπου που χαρακτήρισε “τρελό”; Από το “τουίτ” που τόσο “μάγκικα” και περιπαιχτικά έστειλε το φασιστόμουτρο προκύπτει ξεκάθαρα ότι η ζωή ενός “τρελού” έχει λιγότερη αξία σε σχέση με των “κανονικών” ανθρώπων. Μας κάλεσε δε, να χαρούμε μαζί του γιατί μόνο ένας “τρελός” πέθανε ενώ αν δεν τον είχαν εκτελέσει οι μασκοφόροι των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας ενδεχομένως να υπήρχαν περισσότερα θύματα! Αφήστε το απάνθρωπο, να ζητάη να χαρούμε για τον θάνατο ενός ανθρώπου, έστω κι’αν ήταν ο μεγαλύτερος κακούργος! Και να θέλαμε να τον ξεβρακώσουμε εμείς, τέτοιο ξεβράκωμα που έκανε μόνος του δύσκολα θα καταφέρναμε! Κρίμα βέβαια που μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε προκειμένου να πέση το προσωπείο του “εκσυγχρονιστή”, “δημοκράτη”, “ανανεωτή” και τα λοιπά φούμαρα που μας πασάρη η προπαγάνδα του Ράμα και των εκατέρωθεν των συνόρων θαυμαστών του και να αποκαλυφθή ποιός πραγματικά είναι.

Αν ήταν σοβαρός και άνθρωπος θα έπρεπε κατά αρχάς να εκφράση τη λύπη του για τον χαμό μιας ανθρώπινης ζωής και να ζητήση ο ίδιος πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σε τελική ανάλυση ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν και Αλβανός πολίτης. Θέλει όμως η πουτάνα να κρυφτή και η χαρά δεν την αφήνει, για αυτό και “αυθόρμητα” έγραψε το “τουίτ” που δείχνει ποιός πραγματικά είναι. Η δε αντίδρασή του εξανεμίζει και τις όποιες πιθανότητες η εκτέλεση να ήταν προβοκάτσια εκ μέρους του βαθέους (φιλοτουρκικού) αλβανικού κράτους προκειμένου να τορπιλιστή η επερχόμενη συμφωνία Ελλάδος-Αλβανίας για τα προς διευθέτηση ζητήματα. Ο Ράμα απέδειξε ότι αυτός είναι το βαθύ κράτος …

Δυστυχώς, χάρη και στην άρνηση των αλβανικών αρχών να συνεργαστούν με τις ελληνικές, ενδεχομένως να μη μάθουμε ποτέ τί ακριβώς έγινε με την περίπτωση του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Κατά πόσο επέδειξε παραβατική συμπεριφορά, αν άνοιξε πυρ εναντίον περιπολικού κι’αν όλες του οι ενέργειες αιτιολογούσαν την καταδίωξη και εκτέλεσή του από ομάδες των ειδικών δυνάμεων και ελεύθερων σκοπευτών. Ούτε ο Μπιν Λάντεν να ήτανε! Εξαντλήθηκε άραγε κάθε μέσο προκειμένου να αφοπλιστή ή να παραδοθή όπως γίνεται σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία; Γιατί αλίμονο αν τα ΜΑΤ κάθε χώρας εκτελούσαν εξτρεμιστές ή “τρελούς” ευκαιρίας δοθείσης! Το όλο συμβάν θυμίζει τις βραζιλιάνικες παραστρατιωτικές ομάδες που εισβάλουν στις φαβέλες και εκτελούν τους “κακούς” χωρίς πολλά πολλά …

Δεν θα πρέπη να αποκλειστή και ο υπερβάλων ζήλος από πλευράς αλβανικής αστυνομίας καθώς αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης του Χότζα και μιας νοοτροπίας κατά την οποία η ανθρώπινη ζωή έχει σχετική αξία. Πόσο μάλλον όταν αυτή η ανθρώπινη ζωή ανήκει σε άτομο ελληνικής καταγωγής …Θα είναι δε ακόμη μεγαλύτερο κρίμα αν αυτό το τραγικό επεισόδιο οδηγήση σε “αντίποινα” εναντίον Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα. Οι δυνάμεις ασφαλείας, αλλά και ο ελληνικός λαός συνολικά θα πρέπη να επαγρυπνούν για τυχόν εξάρσεις εξτρεμισμού ή και προβοκάτσια εκ μέρους ακραίων αλβανικών κύκλων. Ο Κατσίφας εκτελέστηκε από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας οι οποίοι εκτελούσαν διαταγές ανωτέρων τους και όχι από όλους τους Αλβανούς!

Σε επίπεδο κράτους όμως, η Ελλάς έχει υποχρέωση να πατήση πόδι και να αναδείξη προς πάσα κατεύθυνση το ποιόν του κ. Ράμα (όχι ότι δεν είναι γνωστό ανά την Ευρώπη, αλλά δεν βλάπτει και λίγο τρίψιμο στα μούτρα) όπως και των διωκτικών αρχών της χώρας για τις οποίες η ζωή ενός “τρελού”, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός της είπε, έχει λιγότερη αξία. Η Αλβανία μπήκε στο ΝΑΤΟ με την ψήφο της Ελλάδος και χτυπάει την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Ας καταστήση σαφές η Αθήνα ότι αυτή τη φορά θα φάη πόρτα και θα τρώη όσο χρειάζεται μέχρι να καταλάβουν ότι η είσοδος στα ευρωπαϊκά σαλόνια έχει και πραγματικές προϋποθέσεις!

Οι Αλβανοί βρίσκονται σε εθνικιστικό παροξυσμό στα Βαλκάνια και έχουν πάρει φόρα που πρέπει για το καλό και τον ίδιων να κοπή! Η Αθήνα να ξανασκεφτή το σύμφωνο φιλίας που είναι σχεδόν έτοιμο προς υπογραφή και να ξαναβγάλη από το συρτάρι το Βορειοηπειρωτικό, τουλάχιστον όσο οι Αλβανοί συνεχίζουν με τα περί Τσαμουριάς. Και διπλωματικό στρίμωγμα σε όλα τα διεθνή φόρα με την παραμικρή αφορμή. Να μην μπορούν να πάρουν ανάσα! Ας πάνε στον Ερντογάν για προστασία όπως είναι μαθημένοι…

Σύμφωνα με στοιχεία του αλβανικού τραπεζικού συστήματος, είναι τα εμβάσματα αυτών που δουλεύουν στην Ελλάδα η κύρια πηγή βιοπορισμού των κατοίκων της Αλβανίας. Η Αθήνα θα πρέπη να εξετάση και περιορισμούς στην εξαγωγή κεφαλαίων προς τη γειτονική χώρα καθιστώντας σαφές ότι πρόκειται για απάντηση στις ανθελληνικές πολιτικές των Τιράνων. Ας ξεσηκωθούν εναντίον του Ράμα οι Αλβανοί όταν τα μέτρα θα αρχίσουν να τσούζουν. Διότι δεν μπορείς μονίμως να δαγκώνης το χέρι που σε ταϊζει …Και μη μου πήτε ότι φάσκω και αντιφάσκω επειδή πριν λίγο είπα ότι σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπη Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα να πληρώσουν τα σπασμένα. Αλλο τί γίνεται σε επίπεδο πολιτών κι’άλλο σε επίπεδο κυβερνήσεων. Οι οικονομικού χαρακτήρα πιέσεις (sanctions) είθισται να επιβάλονται σε μία χώρα που διάκειται εχθρικώς σε μια άλλη.

Κλείνοντας, επανέρχομαι σ’αυτό με το οποίο ξεκίνησα, στους δήθεν “ανθρωπιστές” που βλέπουν τέρατα μόνο όταν προέρχονται από την Ελλάδα! Με τέτοιο “τουίτ” που έβγαλε ο Ράμα έπρεπε να είχαν πάρει φωτιά, να μην προλαβαίνουμε να διαβάσουμε ανακοινώσεις και διαβήματα! Κι’όμως όλοι αυτοί οι επαγγελματίες “ευαίσθητοι” έχουν βγάλει τον σκασμό! Βλέπετε, ο Ράμα ήταν για πολύ καιρό ένα από τα αγαπημένα τους παιδιά και αυτή η κολώνια κρατάει χρόνια. Αφήστε που …κόλακας κοράκου μάτι δεν βγάζει! Κι’ας προϊσταται μια χώρας στην οποία οι μαφίες έχουνε τον πρώτο λόγο κάνοντας πολλούς Αλβανούς που είχαν παλινοστήσει να ξαναπάρουν τον δρόμο της μετανάστευσης επειδή δεν αντέχουν άλλο. Κι’ας είναι επί των ημερών του η Αλβανία πρώτη χώρα στις χασισοκαλλιέργειες και πεδίο ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών προς την Ευρώπη.

Αν είχε στείλει Ελληνας πρωθυπουργός τέτοιο “τουίτ” θα τον είχαν τελειώσει πάραυτα! Θα μου πήτε άλλα τα “στάνταρντς”, δεν μπορείς να έχης τις ίδιες απαιτήσεις από τους Ελληνες και τους Αλβανούς. Κι’αυτό το παραμύθι όμως πρέπει να τελειώση εφόσον θέλουνε να μπούνε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να τους σέβονται οι άλλοι σαν κανονικούς ανθρώπους και σαν κανονικό κράτος. Οχι άλλες εκπτώσεις, πόσο μάλλον που αυτοί δεν συγχωρούν τίποτα, όπως φάνηκε για μια ακόμη φορά με την περίπτωση του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Enough is enough!

Ο Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος και τώρα δηλώνει λαϊκός τραγουδιστής με έδρα τη Νέα Υόρκη..

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine