Essay

Στελέχωση …Ουροβίζιον στα …ουροψηφοδέλτια!

By April 30, 2019 No Comments

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Εντάξει, γιατί να το κρύψωμε άλλωστε, το Ευρωκοινοβούλιο είναι για τυχερούς αργόσχολους των οποίων τα κομματικά “κονέξια” τους άνοιξαν την πόρτα σε υψηλά σαλόνια με εξαιρετικές αποδοχές, μισθολογικώς ομιλούντες. Με μια θητεία φτιάχνεσαι, πληρώνεσαι τόσο καλά που έτσι και επενδύσεις σωστά έχεις εξασφαλίσει το βιοποριστικόν για το υπόλοιπο της ζωής σου! Σε καμμία όμως περίπτωση αυτή η πραγματικότητα δεν δικαιολογεί την πλήρη απαξίωση των ελλαδικών κομμάτων προς τον θεσμό, απαξίωση που κάνει μπαμ έτσι και δει κανείς τη στελέχωση των ευρωψηφοδελτίων! Ούτε λίστα με υποψήφιους ιεράρχες για κάποια θέση του Οικουμενικού Θρόνου να ήταν! Και επειδή έχω πολύ πιο σοβαρά πράγματα να κάνω δεν θα ξεψαχνίσω τα ευρωψηφοδέλτια, αυτό να το κάνετε μόνοι σας όταν σας πιάση μελαγχολία και ψάχνετε εναγωνίως να γελάσετε με κάτι, έστω κι’αν το αποτέλεσμα θα είναι κλαυσίγελως. Θα σταθώ σε δύο λαμπρά παραδείγματα που εκφράζουν το όλον.

Από πλευράς κυβερνώντος κόμματος, έχουμε τον Γεωργούλη με το “μή μου τους κύκλους τάραττε” βλέμμα, το οποίο ταξιδεύει ως ξεκουρδισμένος ραδιοεντοπιστής πέραν από αυτό που αντικρίζει, χωρίς ο ίδιος να καταλαβαίνη τί κοιτάζει και τί βλέπει. Ο άνθρωπος είναι …τέρας ευφυίας! Τόσο πολύ που φρόντισε με τις δηλώσεις του να ξεβρακώση αυτούς που τον επέλεξαν! Βγήκε και είπε ο …αυνανιστής (έδωσα υπόσχεση να προσέχω πώς γράφω, αφού το προφορικόν δεν διορθώνεται. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήση, προσπαθώ όμως) ότι συζήτησε και με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά επειδή δεν του κάνανε πρόταση αποδέχτηκε τη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που του την έπεσε χωρίς  περιστροφές. Αυτό θυμίζει κάποιον φίλο μου που τον καλέσανε σε ένα σπίτι για το Πάσχα και τους είπε ότι αν δεν βρη κάπου καλύτερα, θα πάη! Πόσο βλήμμα πρέπει να είναι κάποιος για να πη ότι δεν πήγε με τους άλλους επειδή δεν του το προτείνανε; Αρκετά για να εξασφαλίση μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, έστω και με τον ΣΥΡΙΖΑ! Δεν ξέρω για τους κομισάριους, πάντως ο Τσίπρας που κάθε άλλο παρά αυνανιστής είναι, σίγουρα θα τά’χη πάρει στο κρανίο, η ζημιά όμως έγινε και το ρεζιλίκι είναι κυρίως δικό του, αρχηγός ων! Και μόνο ότι και ο Γεωργούλης λέγεται Αλέξης είναι πιο red flag κι’από του ΣΥΡΙΖΑ!

Περνάμε τώρα στο κόμμα της …Καλής Ελπίδος, όπως θέλει να παρουσιάζεται, τη ΝΔ, και στην απόφαση των τετραπέρατων στελεχών της να συμπεριλάβουν στο ευρωψηφοδέλτιο τη χαριεστάτη Βίκυ Φλέσσα! Ωραία γκόμενα, τόσο ωραία που μέχρι και εγώ θα πήγαινα στην εκπομπή της αν με καλούσε και θα τρέχανε τα σάλια μου όπως του Λευτέρη του Παπαδόπουλου όταν του πήρε συνέντευξη. Επιπλέον, το κορίτσι ξεχειλίζει ευφυία, τόση πολλή που έτσι και της πης “Χριστός Ανέστη” θα σου απαντήση “Βίκυ Φλέσσα, χαίρω πολύ”! Αν θέλανε σώνει και καλά κάποια ευάερη και ευήλια που να τους φέρη ψήφους γιατί δεν είπανε στην Εφη Θώδη η οποία γεμίζει πανηγύρια κι’ακόμη πουλάει …κασέτες; Είναι δε και φυσική καλλονή, όπως οι σαρδέλες Καλλονής (σεξιστικό αυτό και αναμενόμενη η …αφόδευσις από τους επαγγελματίες υπερευαίσθητους. Και εγώ, όμως, σας έχω …αφοδευμένους)!

Ευτυχώς που υπάρχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και κάπως σώζονται τα προσχήματα! Είναι δηλωτικόν πάντως, της απελπιστικής καταστάσεως, όπ ο συμπαθής και πάντα …ευγενικός Βαγγέλας είναι ο πλέον σοβαρός και κατηρτισμένος πολιτικώς από όλα τα ονόματα, όλων των ευρωψηφοδελτίων! Μια άλλη εξήγηση για την επιλογή της Βίκυς από τη ΝΔ ενδέχεται να είναι ότι το κόμμα δεν θα μπορούσε να έχη υποψηφίους που ξεπερνούν σε Αϊ Κιου τον αρχηγό (και πίσω του οι σκύλοι). Σεβαστό το “κονσέρν”, αλλά εξίσου απελπιστικό …(Οι μόνοι που ορκίζονται στην ευφυία του αρχηγού είναι η Αριστοτελία Πελώνη της Καθημερινής, για επαγγελματικούς λόγους, και ο Αντώνης ο Διαματάρης, επίσης για επαγγελματικούς λόγους …Σημειώστε, παρακαλώ ότι το επίθετο είναι χωρίς “ν”. Οχι “Διαμαντάρης” όπως λανθασμένα και με ανεπίτρεπτη απροσεξία γράφτηκε στην Ελλάδα, αλλά Διαματάρης! Μην μπλέκουμε τα ευγενή μέταλλα με τα απλά μέταλλα διότι θα γίνουμε …Σκουριές! Και επειδή πρέπει να είμεθα ακριβοδίκαιοι, οφείλω να ομολογήσω ότι η κίνηση ρουά ματ που έπαιξε στον Πάιατ του βγήκε. Ο Αμερικανός ως έξυπνο πουλί πιάστηκε από τη μύτη επειδή τσίμπησε! Ο Αντώνης είναι παλιά καραβάνα, έχει πολλά μανίκια στον άσσο του…)

Το Ευρωκοινοβούλιο, με όλα τα χάλια του, είναι ο μόνος δημοκρατικός θεσμός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Σίγουρα κάποια στιγμή θα αναβαθμιστή και θα παίξη ουσιαστικότερο ρόλο. Για τις δε μικρότερες και προβληματικές χώρες, όπως η Ελλάς και όχι η Κύπρος, προσφέρει βήμα για να δώσουν ένα πιο θετικό στίγμα, να αφήσουν κάποια αποτυπώματα σοβαρότητος και διάθεσης δημιουργικής. Για μόστρα αν μη τί άλλο! Το Ευρωκοινοβούλιο με όλα του τα χάλια δεν είναι Γιουροβίζιον! Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι τα κόμματα θα πάσχιζαν να βρουν τρανταχτά, από πλευράς ουσίας, ονόματα για να στείλουν στην Ευρώπη. Αν οι παρούσες λίστες είναι το καλύτερο που μπόρεσαν, τότε ζήτω που χεστήκαμε! Είναι οι κανόνες που επιβεβαιώνουν τις εξαιρέσεις, η απόδειξη ότι “η Ρωμανία κι’αν πάρθεν, ανθεί και φέρει κι’άλλα”: φελλούς, φαλούς και …αρχιδέες εν αφθονία και προς εξαγωγήν!

Αμ αυτός ο Παπαδημούλης! Δεν βάζανε την …Παπαλάμπραινα καλύτερα!

(Στο εξής θας λαμβάνετε την εισαγωγή του σημειώματος από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@neohellenika.com και dondemetrio@neohellenika.com Κοιτάξτε στην κατηγορία “spam” σε περίπτωση που δεν το δείτε στο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιό σας.)

*Ο Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος, έγινε εκδότης και τώρα δηλώνει πολιτικός μηχανικός/οδοντίατρος με ειδίκευση στις …γέφυρες και έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: 1) Μόλις ο Χριστός έμαθε ότι ο Πιλάτος είναι Πόντιος, κατάλαβε ότι το παιχνίδι είχε χαθεί!

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine