Essay

Το αναξιοποίητο κεφάλαιο Αυτιά!!!

By June 19, 2019 No Comments

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Για δέστε κρίμα κι’άδικο, παράξενο μεγάλο, όπως λέει η δημοτική μούσα, να είναι έξω ο Αυτιάς και μέσα όλοι οι άλλοι! Με το μέσα ή έξω δεν εννοούμε της φυλακής τα σίδερα – όπως θά’πρεπε – αλλά αναφερόμαστε στο αμέσως προγενέστερο στάδιο της φυλακίσεως και της ανθρωπίνου καταπτώσεως εν γένει, την πολιτική! Πριν μερικές μέρες μίλησα από του β(λ)ήματος τούτου για την έλλειψη αξιοκρατίας, την περιθωριοποίηση των ικανών και ευφυών από διάφορα υπόθετα που σπρώχνονται στην επιφάνεια αλληλοβοηθούμενα, διαιωνίζοντας την παθογένεια. Το γεγονός ότι ένα πολιτικό κεφάλαιο όπως του Αυτιά παραμένει αναξιοποίητο εθνικά, είναι σκάνδαλο! Και το χαρακτηριστικότερο ίσως δείγμα της αντιδημοκρατικότητος που διέπει το ελλαδικό πολιτικό σύστημα ότι ο υπέρ δημοφιλής τηλεπαρουσιαστής δεν βρίσκεται ήδη στο Ευρωκοινοβούλιο ή στη λίστα των υποψηφίων κάποιου κόμματος! Με βάση τα ποσοστά τηλεθέασης που έχει – τα οποία μιλούν τα μάλα για το επίπεδο της ελλαδικής “μάζας” – θα σάρωνε, θα ξεπερνούσε τους πάντες σε σταυρούς προτιμήσεως, οι δε υποστηρικτές του θα άγγιζαν όλο το εύρος του πολιτικού φάσματος, όπως ισχύει και με την ηλιθιότητα εν γένει.

Ωστόσο, επειδή πρέπει να είμεθα ακριβοδίκαιοι, και όπως προσφάτως επιβεβαίωσε τηλεοπτικώς ο ίδιος ο κ. Αυτιάς, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια μη τηλεοπτικής συναντήσεώς τους και αφού εκφράστηκε με τα θερμότερα λόγια δια το πρόσωπόν του, έθεσε τα οφίκια του κόμματός του στη διάθεσή του προκειμένου να επιλέξη όποιο θέλει. Κάτι αντίστοιχο που είχε κάνει και ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος με τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου πριν ο δεύτερος προχωρήση στο απονενοημένο διάβημα του ΚΙΔΗΣΟ που μόνο αποτέλεσμα είχε να αμαυρώση λόγω συνωνυμίας τη μνήμη του πάλαι ποτέ ΚΟΔΗΣΟ – σχωρεμένο νά’ναι!

Ο Κυριάκος βέβαια, αντιλαμβανόμενος το επερχόμενο κράξιμο εφόσον προχωρούσε αυτή η ιδέα και παρά το αρχικό δούλεμα προς τον Αυτιά, δεν τον συμπεριέλαβε στη λίστα των Ευρωεκλογών. Και τον ξανάφησε έξω τώρα, στις βουλευτικές εκλογές, προσφέροντας άθελά του πρώτης τάξεως ευκαιρίας στον …Τσίπρα, εφόσον ξυνπήση, να καλύψη το χάσμα της εκλογικής διαφοράς, ακόμη και να το ξεπεράση καθώς μιλάμε για Αυτιά που ανέστηκε κοτζάμ …ΣΚΑΕΙ! Είναι επιτακτική ανάγκη ο πρωθυπουργός να συναντήση τον κ. Αυτιά πάραυτα και να του προτείνη όχι μόνο την κάθοδό του στις εκλογές, σε όποια θέση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί, αλλά και τη σίγουρη υπουργοποίησή του (δεν πρόκειται να βγη πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ οπότε ο Τσίπρας μπορεί να υπόσχεται ό,τι του καπνίση σε κάθε Αυτιά που επιθυμεί να ακούση …). Η κίνηση αυτή θα φέρη τα πάνω κάτω, θα αλλάξη ο πολιτικός χάρτης εν μία νυκτί, το χαρτί Αυτιά μπορεί να γυρίση το παιχνίδι εκεί που φαινόταν εντελώς χαμένο!

Πέραν όμως από τις εκλογικές σκοπιμότητες, είναι το περί δικαίου αίσθημα που έχει πληγωθεί ανεπανορθώτως με την πολιτική περιθωριοποίηση Αυτιά. Ο άνθρωπος εκφράζει μία συμπαγή μάζα Ελλήνων που δικαιούται να εκφραστή δια του προσώπου του όπως το κάνει δια της εκπομπής του στο “σοβαρό” …ΣΚΑΕΙ. Με βάση ποιά δημοκρατική λογική τα κόμματα στερούν από τον λαό την έκφρασή του μέσω του φυσικού του ηγέτη; Η απάντηση μπορεί να είναι μία και μόνη, έστω κι’αν κανείς δεν τολμά να την πη φωναχτά: τον φοβούνται! Ενώπιον ενός Αυτιά όλοι οι άλλοι πολιτευτές, αρχηγών μη εξαιρουμένων, φαντάζουν σπιθαμιαίοι, ως κατεψυγμένοι Σουηδοί σε παραλία γυμνιστών με …αράπηδες!

Φωνάξτε τον Αυτιά στις γραμμές σας πριν ξυπνήση και φτιάξη κόμμα μόνος του διότι θα γίνη ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων, όπως είναι και τώρα έμμεσα δια της εκπομπής του. Πρόκειται για σταθερή αξία τόσα χρόνια που έχει φτάσει η στιγμή να εξαργυρωθή. Πάρτε τον τώρα που είναι ακόμη φτηνός διότι σε λίγο καιρό η τιμή του θα απογειωθή και δεν θα πιάνεται με τίποτα! Εδώ έγινε ο Γεωργούλης ευρωβουλευτής! Πιο δημοφιλής ή πιο ξύπνιος είναι από τον Αυτιά; ‘Η μήπως πιο όμορφος;

Ο έχων …Αυτιά ακούειν ακουέτω!

(Στο εξής θας λαμβάνετε την εισαγωγή του σημειώματος από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@neohellenika.com και dondemetrio@neohellenika.com Κοιτάξτε στην κατηγορία “spam” σε περίπτωση που δεν το δείτε στο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιό σας.)

*Ο Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος, έγινε εκδότης και τώρα δηλώνει πολιτικός μηχανικός/οδοντίατρος με ειδίκευση στις …γέφυρες και έδρα τη Νέα Υόρκη.

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine