Essay

Φαιδρό το μπάρμπεκιου, σοβαρό το πρόβλημα …

By November 11, 2019 No Comments

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Αυτοί που θα ψήσουν χοιρινά δίπλα από καταυλισμούς προσφύγων και λαθρομεταναστών, αν θέλουν όντως να πρωτοτυπήσουν, ας ξεκινήσουν ψήνοντας τον …Μιχαλολιάκο! Η κίνηση αυτή θα έχη και ποιοτικό πρόσημο καθώς το εν λόγω ιδεολογικά παχύδερμο δεν είναι απλό γουρούνι αλλά …αγριογούρουνο! Στην πυρά λοιπόν και μετά να τον φάνε, όπως κάνανε στις κανιβαλιστικές τελετές οι πρωτόγονες αφρικανικές φυλές όταν τρώγανε ο ένας τον άλλον και έτσι επήρχετο ισορροπία στη φύση. Το ίδιο κάνανε και οι φανατικοί μαοϊκοί την εποχή του κινεζικού εμφυλίου! Μισούσαν τόσο τους αντιπάλους τους που δεν έφτανε να τους σκοτώσουν, έπρεπε να φάνε και τις σάρκες τους για να το φχαριστηθούν (το ίδιο το κόμμα ενεθάρρυνε την πρακτική). Από ιδεολογικής πλευράς αλλά και από πλευράς πρωτογονισμού ενστίκτων, εκείνοι οι μαοϊκοί και ο Μιχαλολιάκος βρίσκονται πολύ κοντά κι’ας είναι η απόσταση Ελλάδος-Κίνας σχετικά μεγάλη. Στο ίδιο μήκος κύμματος είναι οι “εθνικοί” (τρομάρα τους!) που κάθε Μεγάλη Παρασκευή καλούν τους …ωμοϊδεάτες τους σε μπάρμπεκιου για να τη σπάσουν στους Χριστιανούς. Τα σκατά, ανεξαρτήτως σχήματος, ρευστότητος ή πλαστικότητος δεν παύουν να είναι σκατά και να μοιάζουν μεταξύ τους καθώς προέρχονται από παρόμοια υλικά και είναι αποτέλεσμα της ίδιας ή παρεμφερούς διαδικασίας. Δεν υπάρχουν ευγενή ή αγενή σκατά, τα ίδια με της Βασιλίσσης Ελισάβετ είναι και τα δικά μου, η συχνότητα αφοδεύσεως ίσως να διαφέρη αν και τελευταία μ’αυτά που ακούω, βλέπω και διαβάζω έχω ψιλοστουμπώσει και δυστυχώς στις μέρες μας έχουν καταργηθεί οι γρασαδόροι τους οποίους θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για αποτελεσματικό κλύσμα. Η πρόοδος δεν είναι πάντα προς το καλύτερο …

Ωστόσο, στην περίπτωση του μπάρμπεκιου δίπλα στους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες πρέπει να αναγνωρίσουμε κάποια ελαφρυντικά. Είναι μια διεστραμμένη μορφή διαμαρτυρίας, υπάρχει όμως πραγματική βάση ανησυχίας διότι σε όποια πόλη ή περιοχή της Δύσεως οι άνθρωποι αυτοί έχουν μετοικήσει μαζικά προέκυψαν αρνητικές συνέπειες. Τα γκέτο που σχημάτισαν αντί να λειτουργήσουν ως πυρήνες κοινωνικοποίησης αυτών των ανθρώπων στην ευρύτερη κοινωνία όπου βρέθηκαν, λειτουργούν ως “κράτη εν κράτει” με δικούς τους κανόνες και μορφολογικά χαρακτηριστικά. Τα μέλη τέτοιων γκέτο έχουν την απαίτηση οι άλλοι να γίνουν σαν αυτούς κι’όχι να επιχειρήσουν ένα άνοιγμα που θα επιτρέψη κάποιου είδους σύγκλιση. Είναι όπως τον ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να απορροφήση πλήρως το ΠΑΣΟΚ, άσχετα αν το ΠΑΣΟΚ προϋπήρξε και ο χώρος όπου σήμερα καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε ότι του ανήκε δικαιωματικά!

Είναι λογικό οι Ελληνες να ανησυχούν και να φοβούνται ότι θα έρθουν τα άγρια να διώξουνε τα ήμερα. Αυτό έχει συμβεί παντού όπου έχουν πάει αυτού του είδους οι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Το να πιστεύη κανείς ότι στην Ελλάδα θα φερθούν διαφορετικά είναι αφέλεια έως ανοησία. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να τους διαρκοπίση σε όλη τη χώρα, αφού τα νησιά του Αιγαίου δεν αντέχουν άλλο, δικαίως προκαλεί ανησυχία. Μπορεί το μπάρμπεκιου των …χοιρινών με τα χοιρινά να είναι ακραία έως βλακώδης αντίδραση, ο φόβος όμως είναι πραγματικός και δικαιολογημένος και δεν συνιστά “μισάνθρωπη” ή “ρατσιστική” στάση. Μια κοινωνία δεν έχει μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να προστατεύση τον τρόπο ζωής της, για αυτό άλλωστε αμυνόμαστε σε περίπτωση ξένης εισβολής, δεν είναι το έδαφος το κύριο μέλημα της άμυνάς μας αλλά αυτό που είμαστε με όλα τα καλά και τα στραβά του. Η τεχνητή μετακίνηση πληθυσμών – διότι περί αυτού πρόκειται, δεν είναι όλοι πρόσφυγες ούτε απλοί οικονομικοί μετανάστες, υπάρχει σχέδιο να προωθηθούν μουσουλμάνοι στην Ευρώπη μέσω Ελλάδος, Ιταλίας, Ισπανίας και οι πλούσιες αραβικές χώρες το χρηματοδοτούν σε συνεργασία με την Τουρκία ο οποία έχει και γεωπολιτικούς λόγους  πέρα από θρησκευτικούς – επίσης συνιστά εισβολή, άσχετα αν οι “εισβολείς” είναι κι’αυτοί θύματα. Και επειδή πρόκειται για ανθρωπιστική εισβολή, δεν μπορεί να αντιμετωπιστή με όπλα, αλλά με σχέδιο δράσεων που να καλύπτουν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των κατοίκων της χώρας υποδοχής κι’αφετέρου τα πραγματικά συμφέροντα των νεοφερμένων. Και τα μεν και τε δε σε καμμία περίπτωση δεν εξυπηρετούνται αν είναι να σχηματιστούν γκέτο ή νέες ανθρώπινες χωματερές.

Δεν είναι λύση να πάρης ανθρώπους άνευ εμπειρίας διαβίωσης σε μια ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία και να τους αμολήσης στις ελληνικές πόλεις! Απέτυχε η πρακτική στη Σουηδία, τη Νορβηγία τη Γερμανία και αλλαχού. Χρειάζεται πρώτα μια διαδικασία εξοικείωσης ώστε να προετοιμασθούν κάπως και να αποκτήσουν μεγαλύτερες δυνατότες ένταξης. Το ελληνικό κράτος θα πρέπη να απαιτήση ευρωπαϊκή χρηματοδότηση – δεν είναι μόνο δικό μας το πρόβλημα – και να δημιουργήση προσωρινούς πρότυπους οικισμούς σε διάφορα ακατοίκητα ή αραιοκατηκοιμένα νησιά. Μπορεί να τους βάλη και σε χωριά που δεν έχουν πλέον κατοίκους αντί κάποιου αντιτίμου προς τους ιδιοκτήτες των σπιτιών Να τους παραχωρήσουν επίσης χωράφια ώστε να αρχίσουν να καλλιεργούν και να απασχολούνται διότι η αργία είναι μήτηρ πάσης κακίας. Παράλληλα, να υπάρχουν υποχρεωτικής παρακολούθησης προγράμματα επιμόρφωσης προς τα ελληνικά θέσμια μαζί με μαθήματα ελληνικών. Ο χωριάτης της Σομαλίας και του Αφγανιστάν όπως είναι όταν φτάνη στις ελληικές ακτές δεν μπορεί να λειτουργήση αυτόματα στον ελληνικό τρόπο ζωής. Εάν αφεθή ελεύθερος να γυροφέρνη μεταξύ των Ελλήνων χωρίς κάποια βασικά εφόδια που θα τον βοηθήσουν να κατανοήση και να επικοινωνήση με τη νέα κοινωνία, θα δημιουργήση προβλήματα στους άλλους και τον εαυτό του. Είναι απάνθρωπο και για τους μεν και για τους δε!

Πριν όμως ληφθούν τα οποιαδήποτε μέτρα, επιβάλλεται (που λέει κι’ο Σφακιανάκης) να γίνη λεπτομερή καταγραφή όλων όσων έχουν φτάσει στην Ελλάδα λάθρα. Ποοί είναι, από πού είναι, το θρήσκευμά τους και τον πρότερο επαγγελματικό βίο τους, αν έχουν. Στη βάση αυτών των δεδομένων πρέπει να γίνη ο καταμερισμός σε ειδικές περιοχές της χώρας κι’αφού έχουν προκύψει οι απαραίτητες υποδομές που αναφέραμε πιο πάνω. Και σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπη ο καταμερισμός να γίνη στη βάση εθνικής ή θρησκευτικής ομοιογένειας διότι έτσι φτιάχνεις γκέττο με το καλημέρα!

Ο πληθυσμός της Ελλάδος γερνάει και μειώνεται. Ενας ορθολογικός χειρισμός του προβλήματος ενδέχεται να αποβή θετικός για τη χώρα. Αντί λοιπόν το κράτος να τα βάζη με τις κατά τόπους κοινωνίες που δικαιολογημένα δεν θέλουν νεοφερμένους με μηδενική δυνατότητα ενσωμάτωσης ανάμεσά τους ή δίπλα τους, ας κάνη τη δουλειά του πρώτα και εν συνεχεία να απαιτήση συμμόρφωση. Τα περιθώρια στενεύουν κι’όσο περνάει ο καιρός το πρόβλημα θα μεγαλώνη και στο τέλος θα μας καταπιή, διότι εν αντιθέσει με την Ιταλία και την Ισπανία, ο πληθυσμός της Ελλάδος ζήτημα είναι αν φτάνη τα δέκα εκατομμύρια …

(Εάν δεν επιθυμήτε να λαμβάνετε το …πόνημά μου, παρακαλώ ενημερώστε με και θα σας αφααιρέσω από τη λίστα.)

*Ο Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος, έγινε εκδότης και τώρα δηλώνει πολιτικός μηχανικός/οδοντίατρος με ειδίκευση στις …γέφυρες και έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: 1) Αυτές που λένε “μαζί σου και στην κόλαση”, δεν σοβαρολογούν! Σιγά μην έρθουν στην …Αστόρια!

2) Γυναικάρα η πρώτη κυρία της Κίνας!

3) Η Ελλάς στον Δρόμο του Μεταξιού! Τα μεταξωτά σώβρακα όμως προϋποθέτους και τους ανάλογους κώλους!

2) Ο πατήρ Μητσοτάκης γέμισε την Ελλάδα Αλβανούς. Ο υιός Μητσοτάκης θα τη γεμίση μουσουλμάνους;;;

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine